Výčepní sestava Lindr KONTAKT 70 Green Line s redukčním ventilem CO2, BAJONET, BAJONET

+ zapůjčení výčepu zdarma při servisu, proplachovací sada výčepu
Výčepní zařízení Lindr KONTAKT 70  GREEN LINE
Doprava zdarma
+ Dárek
ActionIconsView.ICON_TEXT.flag_ceska_republika
Lindr
Výčepní zařízení Lindr KONTAKT 70  GREEN LINE
Výčepní zařízení Lindr KONTAKT 70  GREEN LINE
Výčepní zařízení Lindr KONTAKT 70  GREEN LINE
Výčepní zařízení Lindr KONTAKT 70  GREEN LINE
Výčepní zařízení Lindr KONTAKT 70  GREEN LINE
Výčepní zařízení Lindr KONTAKT 70  GREEN LINE
Výčepní zařízení Lindr KONTAKT 70  GREEN LINE
Výčepní zařízení Lindr KONTAKT 70 doporučujeme každému, kdo chce podávat kvalitně vychlazené pivo v domácím prostředí nebo na zahradních párty. Chlazení s výkonem 70 až 90 litrů za hodinu.Více informací
Skladem u výrobce - expedujeme ve středu 6.3.2024
Předpoklad doručení na adresučtvrtek 7. března 2024od 0 Kč
Osobní odběr Prodejna Náchod
středa 6. března 2024
Zdarma
Více o dopravě
NAŠE CENA PRÁVĚ NYNÍ
27 990 Kč
1% sleva při platbě předem - ušetříte 280 Kč
Nabízíme 1 variantu
Čas do konce ceny
nebo 4 x 6997 rozloženou platbou
Náš kód0195632PNvýčepní zařízeníVýrobceLindrZáruka24 měsíců
Produkt nebyl hodnocenPřidat hodnocení
Připravili jsme pro Vás velmi výhodné sety zboží
Popis
Produkt poskládáme z těchto položek
Výčepní sestava Lindr KONTAKT 70 Green Line s redukčním ventilem CO2, BAJONET, BAJONET

 

Výčepní zařízení PYGMY je určeno k profesionálnímu chlazení piva, stáčení a podávání kvalitně vychlazeného piva v domácím prostředí a menších
zahradních párty.

Inovace NEW

- označení NEW nesou inovované chladiče, splňující nejnovější normy
- nové výkonné ekologické chladící médium odpovídá přísným ekologickým normám
- zcela nové, bezpečnější balení pro bezstarostné doručení přepravní službou
- úplně nový design modelů NEW, který zajišťuje moderní vzhled a funkcionalitu
- výparník je umístěn na zadní straně modelu, což zabraňuje poškození chlazení pivem během čepování oproti stašímu modelu


Sestava výčepu

Chcete-li mít výčep sestavený pro Vaši párty se vším všudy, doporučujeme vybrat z připravených sestav. Sestavy obsahují všechno potřebné pro bezvadné napojení všech potřebných komponent. Sestavy se liší zejména modely naražečů a jejich vzájemnou kombinací.

Správná sestava musí obsahovat minimálně vzduchové a pivní hadičky, naražeč na KEG sud, vzduchovou přechodku z naražeče 5/8 x 8mm, pivní přechodku z naražeče 5/8 x 9,5mm, redukční ventil s přechodkou na vzduchovou hadičku 8mm.

Je téměř nekonečno možností jak sestavy různě nakombinovat, proto Vám připravujeme nejžádanější a pokud tedy svoji sestavu nemůžete nalézt nebo ji potřebujete jinak nakombinovsat obraťte se na naši technickou podporu CHATEM a individuálně Vám sestavu sestavíme.


Narážecí hlavy

Pamatujte, že pivovary používají v základě tři druhy naražečů. Doporučujeme sestavu, kde jsou obsaženy již dvě základní nejpoužívanější naražeče BAJONET a PLOCHÝ (žehlička). Naražeč KOMBI není univerzálním naražečem, ale zejména se používá na KOFOLU a pro další specifické pivovary.

Bajonet - korb - používají tyto pivovary:

Benešov - Ferdinand
Broumov - Opat
České Budějovice - Budvar - Pardál
Havlíčkův Brod - Rebel - Votrok
Hlinsko - Rychtář
Jihlava - Ježek
Klášter Hradiště nad Jizerou - Klášter
Kutná Hora - Dačický Heineken
Louny - Louny (Heineken)
Malý Rohozec - Skalák - Podskalák - SkaláCZECH
Náchod - Primátor
Nošovice - Gambrinus - Radegast - Birell - Velkopopovický Kozel
Nová Paka - Brouček
Nymburk - Postřižinské
Pardubice - Pernštejn - Porter
Pelhřimov - Poutník
Plzeňský Prazdroj - Gambrinus - Radegast - Birell - Velkopopovický Kozel - Pilsner Urquell
Polička - Hradební - Otakar - Záviš
Protivín - Platan
Rakovník - Bakalář
Strakonice - Dudák
Třeboň pivovar Regent - Regent
Velké Popovice - Kozel (10°)
Vysoký Chlumec Lobkowicz - Lobkowicz
Zlatý bažant - Zlatý bažant (Heineken)

 

PLOCHÝ - žehličku - flach - používají tyto pivovary:

Brno pivovar - Starobrno
Český Krumlov - Eggenberg
Dalešice - Dalešické
Děčín - Kapitán - Admirál - Děčínské
Hanušovice - Holba
Humpolec - Bernard
Krušovice - Krušovice
Litoměřice - Kalich
Litovel - Litovel
Opava - Zlatovar
Ostrava - Ostravar
Pražské pivovary - Staropramen - Braník
Přerov pivovar Zubr - Zubr
Svijany - Máz - Kníže - Kněžna - Rytíř
Trutnov pivovar Krakonoš - Krakonoš
Uherský Brod pivovar - Janáček - Prima - Patriot - Extra
Ústí nad Labem - Krásné Březno - Březňák
Zlato-pramen (Heineken)
Velké Popovice - Kozel (11° a 12°)
Vratislavice nad Nisou - Konrad
Žatec - Žatec

 

Naražecí hlavu KOMBI používají zejména pivovary:

Břeclav - Podlužan
Březnice - Herold
Černá Hora - Velen
Chodová Planá - Chodovar
Originál Kofola - Kofola
Vyškov - Desítka - Džbán - Březňák
Znojmo pivovar Hostan - Hostan



Výčep s kompresorem nebo bez?

Nejžádanější výčepy jsou s kompresorem (označení /K), který tlakuje sud vzduchem, nemusíte tedy shánět pumpičku a bezolejový kompresor.  Máte to prostě vyřešený, výčep obsahuje velmi tichý potravinářský kompresor s filtrem vzduchu.

Kompresor se dá na výčepu vypnout a můžete tak pivo tlakovat i CO2, dusíkem či biogonem. Pivo má tím delší životnost, pokud sud nevypijete naráz na jedné akci, ale upíjíte trochu každý den. Pokud zvolíte tuto kombinaci, je zapotřebí si ujasnit jakým plynem budete tlakovat sud a jakou tlakovou nádobu zvolíte. Od toho se odvíjí jaký redukční ventil budete potřebovat. V nabídce naleznete velké klasické redukční ventily na velké tlakové bomby, ale i malý redukční ventil na 600g či 1000g bombičku, které jsou nejžádanější pro domácí použití. Nově v nabídce i redukční ventil na Sodastream bombičku.


Jak správně zapojit výčep?

Na zadní straně naleznete rychlospojkové připojení pro vzduchovou a pivní hadičku. Pivní hadička - většinou oranžová má vnější průměr 9,5mm a vzduchová modrá 8mm.

Vysunout hadičku lze zamáčknutím a podržením pohybové svírající části k tělu rychlospojky. Pravidelně zkracujte hadičku, pokud ji často vysouváte - hadička se sevřením opotřebovává a může vám tam unikat vzduch či pivo.

Hadičky spojíte s naražecí hlavou pomocí plastových rychlospojek s velikosti závitu 5/8". Kdy platí, že 9,5 mm pivní je nahoře na naražeči a vzduchová 8mm je na boku. Vzduchovou rychlospojku našroubujete u nového naražeče tak, že odšroubujete kovovou vzduchovou přechodku a pod ní ponecháte nasazený silikonový zpětný ventil (retní), který chrání kompresor před vniknutím piva či vlhkosti.

Propojte tedy výčep s naražečem pomocí hadiček, hadičky nasuňte silou co nejvíce dovnitř. Připravte si sud s pivem, ideálně odstátý, ideálně částečně nachlazený ze sklepa (nikoliv vyhřátý z auta). Nasaďte umytý naražeč - bajonet zatočením na doraz, plochý a kombi nasunutím ze strany na doraz. Po nasazení naražeče,  silou dolů, naražte sud - černou pákou na doraz, až se Vám páka zajistí.

Hned ze začátku nespouštějte kompresor a ani nespouštejte chlazení na výčepu. Zatáhněte k sobě páku výčepního kohoutu a zajistěte protečení piva celou soustavou. Teprv nyní můžete spustit chlazení (je nutné chladit pivo nikoliv prázdnou trubku či zbytkovou vodu v trubce pokud jste propláchli a neprofoukli - led by vám ji mohl roztrhat). Tlakování vzduchem - kompresor - sepněte, až bude potřeba (většinou po prvních pěti pivech).

Na výčepním stojanu je za pákou kompenzační páčka - kompenzátor. Zkuste si s ní pohrát a naučit se ji ovládat - zajišťuje Vám velikost průtoku piva i při zatažení výčepní páky na max a ovlivníte tak, zda Vám pivo poteče bez omezení plným proudem (pivo ve sklenici pění), či pomalinku, ale s malou pěnivostí. Vše se točí kolem tlaku, teploty vstupního piva, množství piva v sudu, kompenzátoru a po pár pivech na to příjdete :-).
Pokud zatlačíte výčepní páku směrem k výčepu, poteče Vám pouze pěna, můžete si tak udělat pořádnou pivní čepici :-) a zahrát si na mistra pokud Vás nikdo neuvidí :-)

 

 

 

 Schéma tlakování CO2 či dusíkem přes regulátor tlaku:

 

 

 Jak propláchnout a profouknout výčep po čepování?

Až dotočite sud zapojte proplachovací sadu, kterou připojíte rychlospojkou k zahradní hadici. Otevřete páku vyčepniho kohoutu a držte ji otevřenou, dokud z kohoutu nepoteče čista voda (vyplachnou se všechny zbytky napoje a častečně usazeniny).

Pro lepši provedeni pročištění chladiciho zařizeni použijte sanitačni kuličky, ktere vsadite do hadice za naražeč a tlakem vody je protlačite vedenim napoje. Nezapomeňte demontovat vyčepni kohout a vyjmout sanitačni kuličku.

Po propláchnutí propojte proplachovací sadu mezi kompresorem a pivním připojením pomocí proplachovací sady (sundejte adaptér na vodní hadici) a zapněte kompresor. Po natlakování otevřete páku výčepního kohoutu a držte ji otevřenou dokud poteče voda. Toto několikrát opakujte dokud jste si jisti, že je voda z vedení pryč.

 

Kdy, proč a jak chemicky sanitovat?

V potrubí a v naražecí hlavě se Vám časem usazují pivní kvasnice. Pivo nemá dobrou chuť, pivo pění a nedrží pěnu ve sklenici.

Proto po každém čepování piva alespoň pivní potrubí propláchněte vodou a profoukněte - vytlačte vodu ven. I voda se kazí.

Pokud máte naraženo neustále, sanitujte alespoň 1x za 2-3 týdny.

Používáte-li výčep příležitostně, proveďte sanitaci přímo úměrně k délce používání. Ideálně do 2 měsíců po použití.

Sanitaci můžete provést sami či ji nechat provést odborně u nás na prodejně v Náchodě. Nezapomeňte, že se sanitují i pivní hadičky a naražeče.

Vodu pouřívejte max. 30°C teplou a vždy při vypnutém chlazení.

Pro sanitaci potřebujete sanitační soudek s narážecí hlavou dle Vámi používaného naražeče, přípravek HABLA CIP, kuličky, kartáček na výčepní kohout a kartáč na naražeč. Toto vše obdržíte při zakoupení SANITAČNÍ SADY.

Sanitační sada s plastovým sudem a nerezevou hlavou:

        

Sanitační sada s nerezovým soudkem:

 

Postup chemické sanitace:

Odšroubujte hlavici ze sanitačního soudku.

Do soudku nalijte zředěný sanitační roztok v předepsaném poměru: 2% roztok = 5litrů vody + 0,1 litru přípravku Habla CIP.

Našroubujte zpět hlavici na sanitační sud, naražte naražeč a natlakujte stejným způsobem, jako když narážíte sud s nápojem.

Otevřete páku výčepního kohoutu a čekejte, dokud sanitační roztok nevytlačí zbytky nápoje.

Roztok nechte cca 10 minut působit.

Po 10 minutách odražte naražeč, vložte do hadice za naražeč sanitační kuličku a nechte ji projít vedením.

Nezapomeňte z výčepního kohoutu rozdělat kompenzátor (viz bod Demontáž kompenzátoru) pro snazší vyndání sanitační kuličky.

Postup opakujte podle míry znečištění.

Potom nalijte do sanitačního soudku čistou vodu min. 5litrů a vedení vypláchněte.

Při sanitaci nezapomeňte na výčepní kohout a naražeč. 

Kohout a naražeč je potřeba rozebrat, namočit do sanitačního roztoku a důkladně vyčistit a odstranit všechny usazeniny.

 

Hmotnost (kg)27,5
ChladivoR290
Počet chlazených nápojů2
Počet vychlazených l/hod.90
VýrobceLindr
Vzduchový kompresor NE
Země původuČeská republika
 
Technické parametry
Diskuze
Diskuze k produktu
Máte otázku? Zajímá vás konkrétní detail? Zeptejte se nás.
Položit dotaz
Nový dotazVaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)NadpisText příspěvkuZeptat se
Vaše jménoVáš e-mail(E-mail nebude zveřejněn)Text příspěvkuPřidat reakci
Alternativy
PopisDiskuzeNávodyVideoAlternativy
Skladem u výrobce - expedujeme ve středu 6.3.2024
27 990 Kč

Tyto internetové stránky používají soubory cookie. Více informací.

Provozovatel: DOMATECH.CZ s.r.o., 110 00 Praha 1 - Nové město, Lannova 2061/8, IČ: 27470954, DIČ: CZ27470954

Na vašem soukromí nám záleží

Webové stránky ukládají v souladu se zákony na vaše zařízení soubory, obecně nazývané cookies, potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě vašeho souhlasu také pro možný retargeting. Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas. Více informací.

Povolit všePodrobné nastavení