Refraktometr Genborx Refraktometr pro měření ovocných šťáv a slaných nálevů ATC 203

Refraktometr Genborx Refraktometr pro měření ovocných šťáv a slaných nálevů ATC 203
590 Kč
Předpoklad doručení na adresupátek 10. května 2024od 99 Kč
Osobní odběr Prodejna Náchod
čtvrtek 9. května 2024
Zdarma
Na výdejním místěpátek 10. května 2024od 69 Kč Více o dopravě
Refraktometr Genborx Refraktometr pro měření ovocných šťáv a slaných nálevů ATC 203

Kvalitní optický přístroj pro měření cukernatosti ovocných a zeleninových šťáv (% Brix) a slanosti vody či slaných nálevů (%).

Kvalitní optický přístroj / refraktometr s automatickou teplotní kompenzací je určený především pro měření cukernatosti ovocných a zeleninových šťáv (% Brix) a slanosti vody či slaných nálevů (%).

  • refraktometr je přístroj pro měření indexu lomu paprsku světla a takto lze určovat složení kapalných směsí či čistoty látek
  • tento refraktometr se používá všude tam, kde je třeba zjišťovat cukernatost roztoků, ovocných a zeleninových šťáv a obsahu oleje ve vodě (olejových emulzí) v rozsahu 0 až 32 % Brix a rovněž slanost vody či slaných nálevů v rozsahu 0 až 28 %
  • měření refraktometrem je velmi jednoduché, stačí kápnout kapku měřené látky na zešikmený optický hranol přístroje, přiklopit krytku hranolu (látka se rozprostře), podívat se proti světlu do okuláru přístroje, případně ho zaostřit a na příslušné stupnici v zorném poli lze ihned odečíst hodnotu cukernatosti / procentního obsahu cukru (% Brix) nebo slanosti (%) podle rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenou částí
  • velká, dobře čitelná stupnice pro obsah cukru v % / pro cukernatost (0 – 32 % Brix) a také pro slanost (0 – 28 % SALINITY) s vyznačením stupně nasycenosti slaného roztoku (SATURATION POINT), tedy bodu, při kterém se již v roztoku nerozpustí žádná další sůl, možnost doostření
  • stupnice Brix se používá pro měření koncentrace rozpuštěné látky (především cukru) v ovoci, v zelenině, v džusech, v moštech, v nealkoholických nápojích apod., % Brix = univerzální jednotka pro obsah cukru vztažená na sacharózu (řepný cukr), charakterizuje koncentraci sacharózy v hmotnostních procentech, 1 % Brix = 1 g sacharózy (řepného cukru) ve 100 g např. moštu
  • vysoké rozlišení měření (0,2 % Brix i SALINITY) i přesnost měření (± 0,2 % Brix i SALINITY)
  • ATC / systém automatické teplotní kompenzace (při teplotě 0°C až 30°C není nutná žádná kalibrace)
  • pro měření přístroj nepotřebuje žádnou baterii
  • lehká, ale velmi odolná konstrukce tělesa přístroje ze speciální aluminiové slitiny
  • část přístroje je opatřena měkkým, pryžovým krytem pro komfortní držení bez nebezpečí smeknutí se ruky
  • nevyžaduje prakticky žádnou údržbu
  • vysoká provozní spolehlivost a dlouhá životnost

    Obsah dodávky:

    1 ks  refraktometr pro měření cukernatosti i slanosti

    1 ks  praktické a mechanicky odolné plastové pouzdro

    1 ks  pipeta pro odběr vzorku

    1 ks  šroubováček na kalibraci přístroje

    1 ks  antistatický čistící hadřík na optický hranol

    1 ks  český návod k obsluze

    Parametry:


    rozsah stupnice pro měření cukernatosti 

    rozsah stupnice pro měření slanosti

    rozlišení (obě stupnice)

    přesnost (obě stupnice)

    rozměry

    hmotnost refraktometru

    hmotnost refraktometru vč. obalu

    0 % až 32 % Brix

    0 % až 28 % Salinity

    0,2 %

    ± 0,2 %

    175 x 30/40 mm

    151 g

    304 g
VýrobceGenborx
 
Technické parametry