Vychutnejte si svoji volnou chvíli s kvalitní , voňavou a opravdovou kávou. Sami si můžete v pohodlí domova uvařit kávu tak skvělou jako v Itálii , relaxovat sami , v rodinném kruhu , s přáteli nebo i s kolegy při pracovní pauze a užít si luxusu kvality , rychlosti a jednoduché obsluhy přístrojů na přípravu kávy DeLonghi.
Italská firma DeLonghi patří k předním světovým výrobcům domácích a automatických kávovarů. Kávovary DeLonghi se vyznačují elegantním designem , dlouhou životností a příznivou cenou.
Espresso je kávový nápoj původem z Itálie. Jeho název pochází ze slov "rychle" a "tlak" , protože espresso je vytvořeno během krátké doby protékáním vody pod tlakem. Espresso je podle odborníků nejzdravější a nejdokonalejší způsob přípravy kávy! Kvalitní espresso vyniká výraznou chutí a jedinečným aroma.
Pravé italské espresso je připraveno ze 7 gr pomleté kávy , která je protlačena vodou o tlaku 8-15 barů a teplotě 88-90°C. Vytéká cca 25 sekund a obsahuje 30 ml tekutiny. Na hladině je pěna barvy lískového oříšku silná cca 1–2 mm , která je i v češtině známá pod názvem crema. Tmavší barva pěny znamená příliš vysoký tlak daný např. velkým manuálním stlačením kávy ve filtru a výsledkem může být „přepálená“ chuť.
Dodržení všech podmínek tlaků , teploty a času je důležité pro správnou extrakci. Často se chybuje v době přípravy a objemu nápoje. Správné espresso má pouze 20-30 ml tekutiny , což v hrníčku vypadá jako malé množství a často je snahou nechat kávu protékat déle , což vyústí ve špatnou chuť kávy. Pro větší objem je možné kávu doplnit horkou vodou (americano - káva je zředěná) nebo kávu připravit ze dvou až tří dávek (14 g resp. 21 g) do většího sítka. Káva je potom stejně silná , ale je jí více.
Káva se namele v mlýnku na kávu , dávka (zpravidla 7 g na porci) se dá do páky a stlačí pěchovadlem. Páku vložíme do kávovaru , který kávu pod stálým tlakem extrahuje do nahřátého hrníčku. Hrníček se nahřívá na ploše kávovaru předem , aby espresso udrželo svoji teplotu , nebo lze hrníček nahřát horkou vodou , je důležité nahřát zejména dno hrníčku.
Další kávové nápoje
* capuccino - espresso s mlékem a mléčnou pěnou
* latte macchiato - espresso s mlékem a mléčnou pěnou
* espresso macchiato - espresso s mlékem
* espresso con panna - espresso se smetanou
* espresso americano - espresso doplněné horkou vodou pro větší objem
Pro ty, kteří se chtějí vlastnoručně podílet na přípravě voňavé kávy, jsou tu páková espressa. Tyto přístroje jsou vhodné pro znalce kávy a tradiční způsob přípravy. Nemají ani mlýnky na zrnkovou kávu, ani automatické čištění, ale jejich předností je to, že můžete připravit pokaždé jinou kávu dle vlastních představ a fantazie a překvapit tak své bližní. S takovým přístrojem se lehce stanete správným baristou a každá káva bude skutečným zážitkem pro všechny smysly. A pokud máte možnost si umlít kávu těsně před přípravou a nebojíte se experimentovat s přísadami do kávy (např. skořice, čokoláda...), bude úspěch zaručený. Příprava kávy v pákových espresech je jednoduchá a trvá jen několik minut. Dobrou chuť!!
V naši nabídce naleznete širokou škálu espress a kávovarů , pojďte se na ně podívat! Určitě si vyberete!
Vychutnejte si skvělou kávu s naším espressovačem DeLONGHI EC 850.
Přístroj DeLonghi EC 850 připraví kávu díky zabudovanýmu termobloku jako profesionální stroje. Navíc disponuje i funkcí cappuccino jedním stiskem tlačítka.
Výrobce | DELONGHI |
Webové stránky ukládají v souladu se zákony na vaše zařízení soubory, obecně nazývané cookies, potřebné pro fungování webových stránek a pro analytické účely a v případě vašeho souhlasu také pro možný retargeting. Používáním těchto stránek s tím vyjadřujete souhlas. Více informací.